OM NOAH ROSANES

REFLEKSIONSKONCERT

NOAH ROSANES

Innovativ Musikproducer & Kunstner

Noah Rosanes er en anerkendt dansk/amerikansk producer, guitarist, sangskriver og kunstner. Han har blandt andet produceret fire “Ugens Uundgåelige” på P3 og et “Ugens Album” på P4. Hans produktioner har også været nomineret til “Best Pop Album” ved den prestigefyldte Independent Music Awards i New York.

Unify på Roskilde Festival 2022 var et innovativt projekt, hvor Rosanes låste sig selv inde i et glasstudie 24 timer i døgnet. I samarbejde med 25 særligt inviterede musikere producerede han et helt album på kun fire dage. Festivalgæsterne kunne følge denne kreative proces udefra, mens projektet udfoldede sig. Projektet kulminerede som en kunstinstallation på RAGNAROCK – Museum for Pop og Rock, hvor publikum nu kan opleve 10 fængslende kunstmusikvideoer.

Som Huskunstner på Christiansborg, skabte Rosanes projektet “Åbne Ører”, hvor han ændrede stemmerne på fremtrædende danske politikere for at udfordre lytterne til at fokusere mere på indhold end på visuelle cues. Han har produceret reklamefilm for kendte mærker som Volkswagen, Comwell og Vespa og har desuden designet podcast-identiteten for Danmarks største avis, Berlingske Tidende.

Senest har Rosanes produceret temasangen til “Dansegarderoben”, en populær serie på TV2, samt “Untold Arctic Wars”, den mest distribuerede finske dokumentar nogensinde. Denne film er blevet solgt til over 100 lande og vist på internationale netværk som BBC, Disney og DR.

Noah Rosanes har blandt andet:

  • Huskunstner på Christiansborg og skaber af konceptet “Åbne Ører,” der udfordrede fordomsfrie lyttevaner i politik. Politikere som: Dan Jørgensen, Uffe Elbæk, Jacob Ellemann, Pia Kjærsgaard og Zenia Stampe medvirkede i projektet.
  • Unify-kunstprojekt på Roskilde Festival 2022: Noah Rosanes producerede et album med 25 musikere i et glasstudie under festivalen. Projektet står nu som kunstinstallation på RAGNAROCK – Museum for Pop and Rock.
  • Produceret mere end 300 sange, herunder fire “Ugens Uundgåelige” på P3 og et “Ugens Album” på P4. Desuden nomineret til flere store priser, herunder årets pop album for Independent Music Awards i New York, samt Carls Prisen som årets rockkomponist for sit samarbejde med Nelson Can.
  • TV: produceret temasangene til TV2’s “Dansegarderoben og den finske dokumentar Untold Arctic Wars, der er blevet vist i over 150 lande
  • Lydinstallationer på danske- og internationale udstillinger, herunder ”Extensions II” på Charlottenborgs Kunsthal, AI-konference i Madrid, samt lydinstallation på VEGA LAB.